2023. október 01.  Vasárnap

Központi fűtésre köthető (vízteres)

Vízteres kandalló

A vizes rendszerű tűztér a ma használt egyik legkorszerűbb fűtőeszköz a lakossági használatban.

A központi fűtésrendszerre csatlakoztatható fatüzelésű kandallókat sok esetben csupán pótlólagos hőforrásként meleg víz előállítására használjuk, de kiválóan alkalmasak a központi fűtés hőellátására is. Egyetlen vízteres kandalló képes ellátni egy családi ház fűtésigényét; alkalmazható önállóan vagy más meglévő fűtésrendszerrel egyben. Az ilyen jelegű fűtési megoldások egyik legnagyobb előnye, hogy egyenletes hőmérsékletet biztosítanak az egész lakóépületben, így a meleg eloszlása egyenletesebb, természetesebb és olcsóbban előállítható. A vízteres kandallók hatásfoka hozzávetőlegesen 80% körül alakul, ami igen magasnak nevezhető. A fatüzelésnek köszönhetően a az ilyen kandallók nem csak praktikusak, hanem szépek is. Ezek a kandallók csatlakoztathatók bármilyen rendszerhez (akár új vagy régi, nyitott vagy zárt rendszerű, padlófűtés stb.)

A tűzterek körülépítése teljesen igény szerint történhet a legkülönfélébb burkolatok felhasználásával, így mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt.

 

Vízteres kandallók központifűtéses rendszerekhez

Ne okozzon többé problémát a vízteres kandalló égési levegőjének szabályzása! A automata vízteres kandallók 21 és 26 KW-os termékei megoldják ezt a feladatot. Az automata égésszabályzó tökéletesen kalibrálva végzi az égési levegő szabályozását, ezzel meghatározza az égés intenzitását, illetve az előremenő víz hőmérsékletét. Amennyiben növelni kell az égés intenzitását, több levegőt szabadít a rendszerbe, ha csökkenteni kell, akkor pedig csökkenti a beáramló levegő mennyiségét. Ez a technikai megoldás teszi lehetővé azt a védelmet, ami miatt elkerülhető a kandalló túlfűtése, illetve a víz felforralása. Ennek köszönhetően a hatásfok az automatika miatt jelentősen javul, mert kimaradnak a túl intenzív égési szakaszok, vagyis nem keletkezik elpazarolt hőenergia, ami a kéményen keresztül távozna.


Edilkamin

Benkel

Kratki

Panaqua

Hitze

Uniflam

Ez a weboldal sütiket használ
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.